voice dialogue methode

Voice Dialogue methode 

De Voice Dialogue methode is ontwikkeld door Hal en Sidra Stone; een ontwikkeling gestoeld op het werk van Carl Jung. Ook in deze theorie is kenmerkend dat de mens wordt beschouwd als bestaande uit meerder ‘ikken’, ook wel sub-persoonlijkheden of stemmen genoemd. Alle sub-persoonlijkheden zijn zelfstandige eenheden met een eigen verhaal, eigen behoeften, eigen gevoelens en eigen doelen. De Voice Dialogue is een methode die als zelfreflectie is bedoeld, maar tevens ook een belangrijk therapeutisch instrument is. In deze methode komen we in contact met onze innerlijke stemmen. Deze innerlijke stemmen behoren toe aan verschillende delen van onze persoonlijkheid, onze ikken genoemd. Er zijn ik-posities die heel eigen zijn: de zogenaamde primaire ikken of zelven. Er zijn echter ook nog onbekende of onderontwikkelde of zelfs verstoten delen van het zelf. Ook als bepaalde ikken er niet lijken te zijn, blijken ze toch oproepbaar met een stem en eigen gevoelens te hebben. Het zijn vaak deze minder zichtbare, minder bewuste delen van het zelf, die evenwicht kunnen brengen. De Voice Dialogue methode is verrassend en effectief.

Therapeutische Voice Dialogue methode

Binnen Reflection & Action wordt gewerkt (meestal geïntegreerd in en in aanvulling op het zelfonderzoek via de ZKM), met het actief uitnodigen en luisteren naar de verschillende kanten van een persoon. Het doel is om bewust en respectvol met de aparte delen te leren communiceren en uiteindelijk vanuit een centrale geïntegreerde, bewuste ik, wijs te kunnen kiezen en sturen. In de Voice Dialogue methode gaat de begeleider in gesprek met je verschillende ikken en nodigt je daarbij met jezelf te reflecteren. De Voice Dialogue methode zorgt voor onverwachte ontmoetingen met jezelf.

Informatie Voice Dialogue Methode

Wil je meer informatie ontvangen omtrent de Voice Dialogue Methode? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij informeren je graag over de mogelijkheden.