Mirjam Zoestbergen is op 28 januari 1966 geboren in Raalte.

Mirjam

Wat ik zo mooi vind aan het werken met de ZKM

is dat door het gebruiken van deze methode de rode draad in het leven van de cliënt als het ware vanzelf opborrelt. Herkenbaar als echt, wezenlijk voor deze persoon. Het inzicht komt  in eerste instantie uit een diep  innerlijk weten, waarna het denken en analyseren ten dienste kunnen staan van dit weten. Dat is waarom de cliënt de ontdekkingen die hij heeft gedaan met grote motivatie in het dagelijks leven wil en kan inzetten. Dat leidt tot concrete en gewenste veranderingen in het leven van de cliënt. Als coach op deze weg mee te mogen wandelen en dan ook weer in het volste vertrouwen in de eigen kracht van de cliënt afscheid te nemen, vind ik heel waardevol..

Studie

Mirjam slaagde in 1984 voor het vwo-examen op het’ Florens Radewijns College’ te Raalte. Van 1984-1988 studeerde zij logopedie op de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Blijven studeren en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen is kenmerkend voor Mirjam:

1997–1998 Opleiding Ondernemersacademie
2001-2003 Interne Opleiding tot communicatietrainer en adviseur bij trainingsbureau Orlemans & Orlemans
2002-2003 Opleiding LIFO licentiehouder
2006-2008 Opleiding tot ZKM coach bij Reflection & Action
2009 Workshop Voice Dialogue
2010 Opleiding DNLA certificaat
2012-2014 Opleiding tot PRI-therapeut

Werkzaamheden

Direct na haar studie is Mirjam  werkzaam geweest als vrijwillig logopediste op een dovenschool in Sri Lanka . Bij terugkomst startte ze haar eigen logopediepraktijk binnen gezondheidscentrum ’t Weeshuis te Nijmegen.
In 1995 besloot ze deze praktijk te verkopen en vertrok ze voor bezinning en heroriëntatie naar Tanzania, Afrika. Daar werkte ze o.a. op een dansschool voor kinderen en als decoratief schilder.

In 1996 werd haar dochter geboren en was haar functie fulltime moeder. In 2001 startte ze als communicatietrainer en adviseur bij Orlemans & Orlemans organisatieontwikkeling en opleiding (werkzaamheden o.a. training en advies in het kader van commerciële gesprekstechnieken, teamontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, competentiemanagement, LIFO).

Ze heeft daar bijna 10 jaar met veel plezier gewerkt.

Na haar opleiding tot ZKM coach in 2008 werd ze gevraagd door Margreet Poulie om toe te treden in de maatschap Reflection & Action. (werkzaamheden o.a.:begeleiding persoonlijke en professionele ontwikkeling en relatieontwikkeling, co-trainer opleiding ZKM en voice-dialoque, opzetten en begeleiden Female Leadership Program Cap Gemini, geven van voorlichtingsbijeenkomsten over ZKM, medewerking aan proefschrift over innovatief leiderschap).

Aandachtsgebieden

Mirjam is gehuwd en moeder van drie kinderen. Het begeleiden van haar kinderen naar (zelf)bewuste, sociale, zelfstandige mensen doet ze met passie en plezier.
Het bewust in het leven staan, kijkend naar haar eigen aandeel in de relatie met anderen en hierin blijven bewegen en ontwikkelen is in haar overtuiging een groot goed. In haar werk en persoonlijk leven vindt ze het steeds weer prachtig om te zien welke stappen mensen zetten om meer keuzevrijheid te creëren in hun leven. Want vanuit keuzevrijheid is ieder mens in staat te kiezen voor een in toenemende mate vervullend leven, waarin hij of zij kan voelen dat ‘het klopt’.